هیتر صنعتی

راهنمای گام به گام نصب و راه اندازی هیتر صنعتی

نصب و راه اندازی هیتر

فهرست مطالب

نصب و راه اندازی هیتر؛ فرایندی ساده اما نیازمند دقت

هیتر یکی از تجهیزات گرمایشی پرکاربرد است که از آن در مکان‌های صنعتی همچون مرغداری‌ها، گلخانه‌ها، کارگاه‌های فلزکاری، کارگاه‌های چوب‌بری و غیره استفاده می‌شود. هیترها راندمان حرارتی بسیار بالایی دارند و اما مثل هر وسیله گرمایشی دیگری باید در استفاده و نصب  آنها نکات مهمی رعایت شوند. در این مطلب قصد داریم به بررسی نصب و راه اندازی هیتر بپردازیم.

روش نصب و راه اندازی انواع هیتر

هیتر‌ها سیستم‌های گرمایشی نوینی هستند که با اتلاف انرژی حرارتی پایین، گرما را به اجسام انتقال‌ می‌دهند. این هیتر‌ها با توجه به محل مورد استفاده به سه شکل سقفی، دیواری و ایستاده نصب و راه اندازی می‌شوند. در ادامه مطلب به صورت مرحله به مرحله روش راه اندازی هر کدام از این انواع هیتر شرح داده خواهد شد.

کابل‌کشی از کنتور و یا تابلو برق

در ابتدای نصب و راه اندازی هیتر برای اتصال به برق باید از کابل جداگانه استفاده کنید. هر قدر قدرت گرمایشی هیتر بالا باشد، باید از کابل برق با سیم‌های ضخیم‌تر استفاده کنید. پس از انتخاب کابل مناسب برای هیتر، به منظور محافظت از کابل باید آن را در لوله خرطومی‌های فلزی قرار دهید. علاوه بر این، بهتر است فاصله میان تابلو برق و هیتر با داکت پوشش داده شود. توجه به این نکته نیز مهم است که در هنگام نصب کابل هیتر در تابلو برق، یک فیوز جداگانه برای آن در نظر بگیرید.

اتصال کابل برق به هیتر

پیش از اتصال کابل برق به هیتر بهتر است برای روشن و خاموش کردن سریع هیتر از یک کلید صفر و یک استفاده کنید. لازم است محل اتصال کابل به هیتر را با وارنیش حرارتی و یا لحیم‌کاری بپوشانید تا اتصال محکم‌تر شود.

تنظیم محل ترموستات

بیشتر هیترها قابلیت اتصال به ترموستات محیطی را دارند. محل قرارگیری این ترموستات محیطی باید به گونه‌ای باشد که تعادل دمایی را در سرتاسر محیط حفظ کند. بدین ترتیب اختلاف دما در سقف و کف به کمترین میزان خواهد رسید. می‌توان با آزمودن چند نقطه، محل ایده‌آل برای نصب ترموستات را پیدا کرد.

محل نصب ترموستات محیطی

مراحل نصب و راه اندازی هیتر گازی

مراحل نصب و راه اندازی هیترهای گازی درست مثل هیتر‌های برقی‌ است؛ بدین ترتیب که در ابتدا کابل‌کشی انجام می‌شود و اصولی که در کابل‌کشی هیتر برقی رعایت می‌شوند، در اینجا نیز کاربرد دارند. اما بعد از کابل‌کشی، برای تکمیل نصب و راه اندازی هیتر گازی، مراحل دیگری نیز وجود دارند.

لوله‌کشی گاز

لوله‌کشی گاز هیتر گازسوز باید طبق استاندارد موسسه گاز ایران انجام شود. توجه به این نکته مهم است که فاصله شیر گاز تا مشعل باید 50 تا 70 سانتی متر باشد. همچنین اطراف محل نصب هیتر گازی مثل هیتر برقی باید عاری از هر گونه وسایل برقی و یا گازی دیگری باشد.

لوله کشی گاز برای نصب و راه اندازی هیتر صنعتی
  1. شیر گاز دستی
  2. فیلتر
  3. رگلاتور
  4. فشارسنج
  5. سوئیچ کنترل فشار گاز
  6. شیر گاز ایمنی
  7. شیر گاز دومرحله ای
  8. شیلنگ گاز
  9. تبدیل قطر لوله
  10. فلنج اتصال

نصب دودکش و ورودی هوا

احتراق گاز، دودها و آلاینده‌های سمی ایجاد می‌کند. به همین دلیل و به منظور جلوگیری از مسمومیت افراد در هنگام استفاده از هیترهای گازی، باید از دودکش استفاده شود. لوله‌های دودکش باید به وسیله بست به سقف و یا دیوار متصل شوند. همچنین برای این که احتراق به درستی انجام شود، باید یک ورودی هوا نیز برای هیتر نصب شود.

در نظر گرفتن محل نصب هیتر

پس از انجام مراحل کابل‌کشی، لوله‌کشی و تعبیه دودکش متناسب با نوع هیتر مورد نظر، نوبت به آماده‌سازی محل مناسب برای نصب می‌رسد. همانطور که گفته شد، هیترها معمولا در سه نوع دیواری، سقفی و ایستاده وجود دارند. در ادامه مطلب به شرح نکات مربوط به محل نصب و راه اندازی هیتر می‌پردازیم.

نصب هیتر ایستاده

هیتر ایستاده در مدل‌های اگزوزدار و بدون اگزوز به بازار عرضه می‌شوند. هیتر اگزوزدار برای محیط درونی و بیرونی و هیتر بدون اگزوز صرفا برای فضای بیرونی کاربرد دارد. بیشتر هیترهای ایستاده، پایه دارند بنابراین، جابه‌جایی این دستگاه‌ها راحت است. البته در هنگام استفاده از این نوع هیتر باید توجه داشت که در نزدیکی سایر وسایل برقی، گازی و یا اشیای قابل اشتعال قرار نگیرد.

نصب و راه اندازی هیتر صنعتی

نصب و راه اندازی هیتر دیواری

هیتر‌های دیواری بیشتر در کارخانجات و سالن‌های ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند و قدرت گرمایش بالایی دارند. برای نصب و راه اندازی این هیتر باید ابتدا مطمئن شوید که در اطراف محل نصب از تجهیزات برقی و یا گازی استفاده نشود. در ادامه برای نگهداری هیتر از ساپورت یا پایه نگهدارنده استفاده می‌شود. منظور از ساپورت قطعه‌ای است که زنجیر و یا خود هیتر به آن وصل می‌شود. ساپورت در شکل‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود.

نصب هیتر سقفی

برای نصب هیترهای سقفی نیز از پایه نگه‌دارنده و یا زنجیر استفاده می‌شود. اگر سقف سالن ارتفاع زیادی دارد، بهتر است از زنجیر استفاده شود تا دستگاه در ارتفاع استاندارد مورد نظر کارخانه سازنده ثابت باقی بماند. همچنین اگر سقف سالن کوتاه است، باید صرفا از پایه استفاده شود.

در هنگام نصب و راه اندازی انواع هیتر صنعتی به چه نکاتی باید توجه داشت؟

در هنگام نصب و راه اندازی هیتر، لازم است به برخی از نکات توجه شود تا ایمنی در هنگام نصب و همینطور در هنگام استفاده، تضمین شود. برای مثال، لازم است پایه نگهدارنده از استحکام کافی برخوردار باشد تا در هنگام روشن بودن و کار کردن هیتر، روی پایه‌های سکو هیچ گونه لرزش احساس نشود. سایر نکات مهم که لازم است برای نصب و راه اندازی هیتر به آنها توجه داشته باشید، عبارتند از:

  • اگر قصد دارید از هیتر در گلخانه‌ها استفاده کنید، به هیچ وجه آن را روی جعبه یا الوار نگذارید؛ چرا که ممکن است تمامی محصولات موجود در گلخانه و حتی ساکنین با خطر آتش‌سوزی روبرو شوند
  • قطر لوله دودکش باید کاملا مساوی یا بزرگتر از قطر اگزوز هیتر باشد
  • هیتر تا دیوار باید حداقل یک متر فاصله داشته باشد

در ویدئو زیر روش نصب و راه‌اندازی هیتر ECO250 را مشاهده می‌کنید. با اینکه طریقه نصب هیترها می تواند تا اندکی متفاوت باشد ولی با دیدن این ویدئو با نحوه نصب و راه اندازی هیتر بیشتر آشنا خواهید شد. 

برای اطمینان از نصب و راه اندازی درست هیتر، نکات ایمنی را رعایت کنید

نصب و راه اندازی هیتر صنعتی با شرایط اصولی مستلزم انجام دادن کارهایی است که مشکلات ایمنی را به حداقل می‌رسانند. هیترهای صنعتی پس از نصب و راه اندازی، با توجه به شرایط محیطی که در آن قرار دارند، لازم است که هر شش ماه تا یک‌سال یک‌بار، توسط افراد فنی شرکت تولیدکننده تست و بررسی شوند.

شرکت کولاک گستر یزد تولیدکننده محصولات گرمایشی، سرمایشی و تهویه صنعتی برای انواع گلخانه، مرغداری، سالن‌های ورزشی و کارخانجات صنعتی است. ما در کولاک گستر یزد ضمن عرضه هیترهای باکیفیت و با قیمت مناسب، به شما کمک می‌کنیم تا هیتر خود را به بهترین شکل ممکن نصب و راه اندازی کنید.

سئوالات متداول

مراحل نصب و راه‌اندازی هیتر چه مواردی هستند؟

مراحل نصب و راه اندازی هیتر عبارتند از: کابل‌کشی از کنتور و یا تابلو برق، اتصال کابل برق به هیتر، تنظیم محل ترموستات (برای هیتر برقی) و همچنین لوله‌کشی گاز و نصب دودکش و ورودی هوا برای هیتر گازی.

در نظر گرفتن محل ترموستات برای هیتر به چه عواملی بستگی دارد؟

تنظیم محل ترموستات هیتر به محل نصب، تعداد ورودی و خروجی هوا، فاصله هیتر از کف زمین و سایر عوامل بستگی دارد.

در هنگام نصب و راه‌اندازی هیتر به چه نکاتی باید توجه داشت؟

از میان نکات مهم در هنگام نصب و راه اندازی هیتر می‌توان به این موارد اشاره کرد: در نظر گرفتن قطر لوله دودکش مساوی یا بزرگتر از قطر اگزوز هیتر، رعایت فاصله حداقل یک متر تا دیوار و عدم وجود مانع در قسمت ورودی فن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *